Programajánló: kora tavasszal Erdélyben

Kihajtanak az első rügyek, előbújnak a földből a növények, visszatérnek a költöző madarak. Itt a napsütötte tavasz, mikor sokak vágyódnak a természetbe, indulnak kisebb utakra. Nincs ez másként Erdélyben sem, ahol számos látványosság van, amely élvezetes programot kínál tavasszal.

“Minden út Erdélybe vezet…”

Mikszáth Kálmán úgy tartotta, hogy Vajdahunyad vára, a várak királya. A középkori vár grandiózus bástyáival és pompás hídjával csalogatja a turistákat. Valamint a korhű lovagterem prezentálja az egykori lovagrendek működését. Valamint betekintést nyerhetünk az akkori belsőépítészeti megoldásokba is.

Erdélyben több neves vízeséshez is kirándulhatunk, amelyek lélegzetelállító látványt adnak. A Caras-Severinnél található Bigar-vízesésre 2013-ban a World Geography Magazine is felfigyelt, hiszen a világ 8 legegyedülállóbb vízesése közé sorolta. Vele vetekedik a több, mint 90 méter magas Cascada Cailor-vízesés, vagy a mohás terepen átívelő Beusnita-vízesés.

A tordai sóbánya kiváló kikapcsolódási és szórakozási lehetőségeket nyújt. Izgalmas szabadidős programokkal szólítja meg a látogatókat, mint az óriáskerék, a játékterem, vagy a barlangi kirándulás. A sóbányai túra a látnivalókon túl, az egészségmegőrző hatásai miatt is közkedvelt helyszín. Hiszen a só tisztítja és felfrissíti a légutakat, így asztmások és allergiások számára kifejezetten előnyös. Az Erdélyi kézműves kínálatában éppen ezért többféle sótartalmú termék is megtalálható.

Látogass el webshopunkba, és keresd a helyi különlegességeket!

A képeket az Unsplash oldaláról használtuk fel.