Korond

Korond, egy erdélyi falu a mai Romániában, Hargita megyében található, Sóvidék legnevezetesebb települése. Az iparművészeti, idegenforgalmi és kulturális központ mellett Atyha, Kalonda, Pálpataka és Fenyőkút települések is hozzá tartoznak. Korond a Küküllő dombvidéken, a Hargita hegyvonulat nyugati lábánál, a Firtos hegy alján, a Korond víz mellett, Hargita megye közép-nyugati részén fekszik.
A Sóvidék magába foglalja Korondot és Parajdot községeket, valamint Szováta várost. 🏞️🏠✨#Korond #Erdély #Sóvidék #Hargita #Románia

 • A korondi fazekasság
 • Korondon hosszú és gazdag hagyományai vannak a fazekasság terén, amit sokan Európa egyik legjelentősebb fazekas központjának tartanak. Ez az ősi iparág a középkortól kezdve folyamatos fejlődésen ment keresztül. Az első írásos említés erről 1613-ból származik, amikor az udvarhelyi fazekas céh a kontárkodással vádolta a korondi fazekasokat.
  A fazekasok Korondon számos máz nélküli edény változatát készítették, amelyek elterjedtek és nagyon hasznosak voltak az akkori cserepes tűzhelyeken. A fazekasok létszáma az évek során általában 100 és 400 között változott, ma pedig mintegy 600 ipari engedéllyel rendelkező fazekas tevékenykedik a területen.
  A Korondon alkalmazott népi fazekas-technológiában számos mozzanat található:
  – Az anyag korongolása (edénytest elkészítése)
  – Szikkasztás
  – Kaolinnal való leöntés (engobozás)
  – Karcolás, csíkozás vagy festés díszítésként, főleg szaruírókával
  – Égetés (mázas edények készítése)
  Az Erdélyi Kézműves Üzlet örömmel mutatja be és értékesíti a korondi fazekasok által létrehozott remekműveket az erdelyikezmuves.hu-n. 🏺🎨🔥🪶 #korond #fazekassag #nepiipar

Erdélyi kézműves ételeink

Kiemelt beszállítónk

**Kiemelt Beszállítónk: Benedek Család Húsfeldolgozó vállalkozás**
🌟 2008-ban alapították meg Benedek márkanév alatt a húsfeldolgozó vállalkozást a Benedek család. Az egészség és a hagyományos értékek megtartása kiemelt szempont számukra, ezért kizárólag adalék- és tartósítószermentes termékeket állítanak elő hidegfüstöléssel.
👨‍👩‍👧‍👦 Kezdetben 45 fős személyzettel és napi 200 kg termeléssel indultak, majd a növekvő kereslettel párhuzamosan a dolgozók száma 145-re emelkedett, akik naponta 5-600 kg terméket állítanak elő.
🍽️ Termékeik között szalámi- és kolbászfajták, kemencében sült specialitások, pástétomok és töltött húsok szerepelnek, valamint szezonális termékek is, mint a véres, májas, főtt szalámik és mangalica sertés húsából készült termékek.
🌍 Termékeik hazai és export piacokon is népszerűek. Kiemelt vad termékeik, mint a vaddisznó szalámi, szarvas szalámi és kolbász egyedülálló ízvilággal rendelkeznek.
🚫 Minden termékük mentes a gluténtől, laktóztól és allergénektől, így még táplálékintoleranciában vagy táplálékallergiában szenvedők is bizalommal fogyaszthatják őket. Gyerekek körében különösen kedvelt a gyerekbarát csirkemellvirsli.
📦 A modern csomagoló üzemük lehetővé teszi tetszetős vákuumcsomagolt és szeletelt termékek gyártását, amelyeket naponta szállítanak bemutatókra az ország különböző pontjaira, valamint hagyományos termékeket kedvelő élelmiszerboltokba is.
🛒 Az erdelyikezmuves.hu oldalon megtalálható Benedek Család kínálata segítségével élvezheti az egészséges és hagyományos ételeket a családi és baráti körben! 🥩🍖🌟

Rólam

Sas Sándor erőemelő és 4-szeres paralimpikon vagyok erdélyi származással. Viszonylag fiatal korom óta élek Magyarországon, 9 éves koromtól. Az idő múlásával azonban nem tudtam megtagadni gyökereimet, és számos vállalkozást építettem fel. A sportban mindig a maximumra törekedtem, ami az élet más területeire is kihat. Családapaként és vállalkozóként is ezt az elvet követem.
A kézművesség mindig közel állt a szívemhez. Célom, hogy a kézműves termékeket minél szélesebb körben megismertessem és eljuttassam a háztartásokba, korosztálytól függetlenül. Az Erdélyi Kézműves Üzlet termékeinek forgalmazója és tulajdonosa vagyok.
Az általam vezetett Erdélyi Kézműves Üzlet termékei megtalálhatóak az erdelyikezmuves.hu oldalon, ahol szeretettel ajánlom a kézműves termékek kínálatát. Sas Sándor 🏋️‍♂️🪶🏡🧰

Legfrissebb blog cikkeink