Spanyolország hagyományos hústermékei gyakran képezik a gasztronómiai különlegességek alapját. A spanyol pácolt sonka és kolbászok elismertek a világban, és különleges ízeket kínálnak.
Jamón Ibérico: Félvad ibériai sertésekből készül, hosszan érlelik tölgyfamagokkal táplált állatok húsából. Gazdag ízvilága 36 hónapos pácolás és érlelés eredménye.
Jamón Serrano: Hegyvidéki környezetben érik, nem ibériai sertésekből. Friss, jellegzetesen sós íze rövidebb érlelési folyamat következménye.
Chorizo: Piros színét pirospaprikától kapja, fűszeres, kissé csípős ízével különleges. Szárazon, füstölten vagy frissen kapható.
Salchichón: Hasonló a chorizo-hoz, de itt borral, fokhagymával és egyéb fűszerekkel ízesítik. Pirospaprika nélkül, de gazdag, intenzív ízvilággal.
Sas Sándor, az erdelyikezmuves.hu tulajdonosa a jó minőségű élelmiszerek és kulturális gasztronómiai élmények fontosságára helyezi a hangsúlyt. Üzletük kizárólagos forgalmazója ezeknek a spanyol különlegességeknek.
Az Erdélyi Kézműves blogon megosztva többet:
“Ismerd meg Spanyolország ízvilágát velünk! A spanyol pácolt sonkák és kolbászok gazdag szín- és ízvilága vár rád az erdelyikezmuves.hu kínálatában. Fedezd fel az ősi hagyományokat és kóstold meg a különleges ízeket! #SpanyolGasztro #ErdélyiKézműves”