Sas Sándor: a hamisítatlan erdélyi ízek őre

Van egy férfi Csepelen, akinek az Ön egészsége is fontos! Tudta ezt? Ha nem, akkor épp itt az ideje, hogy bemutassuk a Csepeli Kézműves Üzlet tulajdonosát.

Sas Sándor sikeres családapa és vállalkozó, 4-szeres erőemelő paralimpikon és 19-szeres magyar bajnok. Szívügye Erdély. Minden áldott nap tesz azért, hogy megmutassa szépségeit és egészséges kincseit csepeli kézműves üzletei és webshopja segítségével.

A Sepsiszentgyörgyről származó férfi ugyan 9 évesen Magyarországra került, de Erdély azóta is szívügye, ezért is volt számára fontos, hogy hazájából egy-egy falatot Budapestre, azon belül is Csepelre elhozzon.

– Számomra van Erdélynek valami ősromantikája. A macskakő, a gyönyörű havasi erdők, a falvak, ahová nem vezet aszfalt út, a pityókás kenyér semmi máshoz nem hasonlítható illata, a székelykapuk, a finom szeder, az ott élő emberek végtelen ember- és vendégszeretete. A friss levegő, az ízes beszéd, az égig érő fenyvesek illata… ezek a hétköznapi csodák mindig lenyűgöznek, akkor is, ha gondolatban járok otthon, akkor is, ha személyesen – nosztalgiázik Sándor.

ldetés az egészségmegőrzés és Erdély méltó bemutatása is

Sándor ezernyi erdélyi kapcsolata révén gyorsan meglettek a fő “beszállítók”, azok a ma is manufaktúraként dolgozó erdélyi kézműves emberek, akik kis mennyiségben, príma minőségben készítenek élelmiszereket és ajándéktárgyakat, konyhai eszközöket. Hamarosan meglett az üzlethelyiség is, ami mára színültig telt a gyönyörű Erdély kincseivel.

– Az erdélyi kézműves dolgok mindig közel álltak a szívemhez. Így adta magát, hogy nyissak efelé, és korosztálytól függetlenül minél szélesebb körben megismertessem és eljuttassam a háztartásokba így Erdélyt, és ezeket a szép vagy finom termékeket. Ráadásul a 28 év aktív sportolói pályafutásom alatt rengeteg tapasztalatot szereztem az egészségmegőrző élelmiszerek fogyasztásának fontosságáról is. Küldetésemnek érzem, hogy vállalkozásom vásárlóinál és családomban is csak ilyen élelmiszerek legyenek az asztalon. A tömegtermelés során adalékokkal, tartósítószerekkel teletolt, olykor silány minőségű élelmiszerek helyett csak az egészséget ténylegesen támogató, a szervezet számára szükséges minőségi alapanyagokból készített készítményeket forgalmazzuk. Hiszem, hogy az étel táplálja a testet. Én ezeket az élelmiszereket nem csak eladni akarom, küldetésemnek érzem, hogy másoknak megtanítsam mi jó nekik, mi jó a testüknek.

Az Erdélyi Kézműves Üzlet termékkínálata hétről-hétre nő.

A teljesség igénye nélkül megmutatva kaphatók:

  • lekvárok
  • zöldségkrémek
  • hidegen sajtolt növényi olajok
  • kézműves italok, szörpök
  • chipsek
  • édességek
  • a híres parajdi só étkezési és fürdősó változata
  • kozmetikai termékek, balzsamok, gyógykeserűk
  • kerámiák, ékszerek és a fából készült termékek
  • és persze igazi erdélyi, ízes hentesáruk is…

S hogy mitől különlegesek az erdélyi ételek?

Sándor szerint Erdély éghajlati adottsága különleges. A Hargitán folyamatosan jár a szél, nyáron még a kánikulai napok idején is harmat alatt vannak délig a növények, így minden növény íze sokkal ízesebb, finomabb, teljesebb. Ráadásul nem kell permetezni, vegyszerezni. A műtrágyázás sincs úgy elterjedve ott, mint itt Magyarországon. Illetve a gazdák többsége kis mennyiségben termel. Megélni, nem meggazdagodni akar belőle. A szezonalitáshoz igazodnak, frissen készül minden. Ez óriási különbség, mert így nem törekszik a haszonmaximálásra oda nem való ízfokozókkal, káros adalékokkal. Még a vadhúsok színén is látni a különbséget, az ízén meg pláne érezni. Nem mellékesen ezekből az élelmiszerekből intenzív ízük miatt kevesebb is elég. Vagyis sem a minősége, sem a mennyisége miatt nem lesz bűntudatunk az evés után.

Garantált megoldás a hétköznapi nyavalyákra

Túlzás nélkül állítható, Sándor tényleg mindent tud az általa forgalmazott élelmiszerekről és eszközökről. Aki beállít hozzá és bizalmába fogadja azzal, hogy elárulja milyen egészségügyi problémájára keres megoldást, garantáltan jó segítőre talál, és értékes étrend kiegészítő ételekkel térhet haza, melyekkel eredményesen támogathatja szervezete működését.

Sándort pedig ezek a visszajelzések éltetik, amikor 2-3 hét vagy 1-2 hónap múlva kap egy messenger üzenetet vagy visszatérő vásárlói azt mondják: működött az ajánlás.

Sándor ma már ezzel a küldetéssel, és a hozzá tartozó két üzlettel, illetve az erdelyikezmuves.hu webshoppal, teljes életet él.

Aki nem hiszi járjon utána itt: Csepeli Piac (1212 Budapest, Deák tér 1.)