Ingyenes szállítás 50.000 Ft feletti rendelések esetén , 20 kg feletti csomagok esetén egyedi árképzés érvényes. 🚚
590 Ft
Készleten
Az Erdélyi kézműves termék, a Szatmári 6 tojásos fodrosmetélt tészta igazi ínyencség lehet, amely gazdag tápértékekkel rendelkezik. Ha szeretnél egy receptötletet ennek az ételnek az elkészítéséhez, íme egy egyszerű és finom tésztaétel recept:
Fodrosmetélt tészta paradicsomos-spenótos szósszal:
Hozzávalók:
– 200 g Szatmári 6 tojásos fodrosmetélt tészta
– 1 evőkanál olívaolaj
– 1 kisebb vöröshagyma, apróra vágva
– 2 gerezd fokhagyma, zúzva
– 1 csészényi friss spenótlevél
– 2-3 db közepes paradicsom, kockázva
– Só, frissen őrölt bors ízlés szerint
– 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
– Friss bazsalikomlevél a tetejére
Elkészítés:
1. Főzd meg a fodrosmetélt tésztát bőséges sós vízben al dentére (fogósra).
2. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd dinszteld üvegesre a vöröshagymát és fokhagymát.
3. Add hozzá a spenótleveleket és párold őket pár percig, amíg összeesnek.
4. Keverd hozzá a paradicsomot, sózd és borsozd ízlés szerint, majd hagyd párolódni még néhány percig.
5. Csepegtess hozzá egy kevés tésztafőző vizet a szószhoz, majd keverd össze a lecsöpögtetett fodrosmetélt tésztával.
6. Szórj rá frissen reszelt parmezánt és bazsalikomlevelet a tetejére.
Remélhetőleg ezzel a recepttel inspirációt kaptál a Szatmári 6 tojásos fodrosmetélt tészta elkészítéséhez. Ne felejtsd el, hogy a fodrosmetélt tésztát és más kézműves termékeket megvásárolhatod az erdelyikezmuves.hu weboldalon. Jó étvágyat és kellemes főzőzést kívánok!
Tömeg | 0,2 kg |
---|
LÉGY A KÖZÖSSÉGÜNK TAGJA
MIUTÁN MEGADOD AZ E-MAIL CÍMEDET, MEGKAPOD A KEDVEZMÉNYES KUPONT.